صفحة 2 من 3 الأولىالأولى 123 الأخيرةالأخيرة
النتائج 6 إلى 10 من 14
  1. #6
    alaa12222 غير متواجد حالياً
    عضو مشارك
    تاريخ التسجيل
    Jul 2008
    الدولة
    القاهرة
    المشاركات
    58

    افتراضي من كل بلد اكلة 7

    برج الشو
    كروة كمبوش تاور- 1/2 كيلو ماء( 2 كوب ) – 200 ج زبدة(باكو متوسط) – 5ج ملح ( 1/2 م ص)-
    6 بيضات – 625 ج دقيق (2 و1/2 كوب) 1/2 م ص فانيليا- مص سكر
    الحشو
    باسترى كريم
    كراميل ( 1/2 كيلو فندان – 1/2 كيلو جولكوز )
    ديكور(باسترى كريم – فراولة فريش)
    الطريقة
    نضع على النار الماء والملح والسكر والفانيليا لحد ما يغلوا ثم اضع الدفيف كله مرة واحدة واقلب ثوانى ثم اضعها فى الخلاط تلف علشان تبرد ثم اضع البيض بيضة بيضة . فى صينية مدهونة سمنة اعمل العجينة وردات بالكيس والقمع وادخلها الفرن على حرارة 160 لمدة ساعه الاربع لحد ماينشف . لما يطلع ويبرد اخرمف من تحت بالقمع واحشيه بالباسترى كريم ثم اعمل قالب من الفم واضع فيه فرخ ورق زبدة او بلاستيك او ورق سيليكون وادهن القالب بجيلى بارد ثم اضع واحدة واحدة فى خليط الكراميل وارصصهم فى القالب البرج
    والزقهم جنب بعض بارتفاع القالب لحد فوق خالص ثم اصب بالمعلقة شوية كراميل على الشو كله داخل القتالب علشان الوحدات تمسك فى بغض وبعدين اسيبه يبرد حوالى نص ساعه وكدة بقى جاهز. لعمل خطوط رفيعه من الكراميل علشان نزوق البرج من فوق اف ورقة زبدة او فرخ سيليكون واضع معلقة فى الكراميل واحرك ايدى بسرعه شمال ويمين (يعنى كأنى بنطرها ) علشان الخطوط تنزل رفيعه وعشوائية

    سلطة كفتة
    كفتة كور مسلوقة – بصل – موز – بشر برتقال – فلفل الوان - زبادى – فراولة
    الطريقة
    نضع فى طبق خس مقطع وعليه شوية عنب وشرايح موز وعصير نص ليمونة وبصل مقطع متوسط ونقلبهم ثم نضع نص برتقالة ثم نضعها فى طبق ونرصص عليها الكفتة ونقدم معاها زبادى بالفراولة
    طريقة الكفتة
    نتبل اللحمة ملح وفلفل وعصير بصل ونكورها ونسلقها فى ماء وملح

    الشاورما على الطريقة اللبنانى
    لحم بقرى – 2بصلة – فلفل رومى طماطم – بفدونس مفروم
    نقطع اللحمة شرايح رفيعه زى اللى بتتباع . نضع البصل فى الخلاط مع نقطتين ماء ونضربه كويس وناخد مايته
    ونضع على ماء البصل زبادى ونضربهم كويس بالمضرب السلك مع ليمونة كامله معصورة و6 ورق لاورا و6 فصوص حبهان ومعلقة صلصة طماطم ونقلبهم كويس قوى ثم نضع معلقة ثوم مهروس وملح وفلفل ابيض وبهارات . نضع اللحمة فى التتبيلة واسيها شوية ثم نرش عليها رشة جوزة الطيب. نسخن مقلاية قوى ونضع فيها الشاورما لحد ماتستوى ونضع عليها بصل وطماطم وفلفل مخرطين صغير ونرش رشة بقدونس

    سمك بصوص التارتار
    1/2 كيلو سمك فيلية – عصير ليمونتين – دقيق زرة صفراء – كركم – معلقة بصل – ملح وفلفل – زعتر – 1/2كيلو زيتون اسود بيورية
    الطريقة نضع معلقة كركم على كوب دقيق ونخلطهم كويس نتبل السمك ملح وفلفل وعصير ليمون وبعدين نضعه فى بيض مربوب بملح وفلفل ثم نضعه فى دقيق الذرة ونقلية فى الزيت . قى مقلاية نحمربصلة مبشورة فى حتة ذبدة وعصير ليمونة والزيتون البيورية وشوية زعتر ويادوب لفه واحدة بس . نضع فى طبق التقديم شوية من صوص الزيتون البيورية ثم نرصص السمك ثم نضع صوص التارتار
    طريقة الزيتون البيورية
    نضع الزيتون فى الخلاط مع شوية زيت زيتون صغيرين ونضربهم ناعم قوى
    صوص التارتار
    1/2 كوب مايونيز – معلقة كارى – معلقة بصل – معلقة بقدونس – بيضة مسلوقة
    نضع المايونيز وعليه البيض المسلوق المهروس ناعم جدا ومعلقة بصل مفرومة ومعلقة بقدونس وخيارة مخلله مفرومة ناعم ونخلطهم كلهم كويس

    الكريب المحشى
    3 بيضات – 3/4 كوب دقيق – معلقة ذبدة سايحه – 1/4 لتر حليب
    او2 بيضة – 3 معالق كبيرة دقيق – كوب حليب
    الحشو
    مشروم – رومى مدخن او اى نوع – بصل
    للزواق
    بطاطس مكعبات – زبدة
    الطريقة
    نضع مقادير الكريب فى الخلاط ونضربهم كويس مع الملح والفلفل . نمسح لمقلاية مقلاية مسحة خفيفة قوى بالزيت. ناخد بالكبشة من الخليط ونعمل وحدات رقيقة من الكريب.نضع واحدة واحدة من الكريب فى مقلاية وننزل على طروفها داير مايدور ببيض مربوب ثم نضع حشو فى منتصف الكريب ونقفل الطرفين على بعض علشان تلزق. نضعها فى الطبق ومعاها شوية من البطاطس
    طريقة عمل البطاطس
    نسلق مكعبات البطاطس نص سلق فى ماء وبعدين نصفيها ونحمرها فى حتة ذبدة
    طريقة عمل الحشو
    نضع المشروم فى مقلاية ونشوحه مع البصل يادوب بس يدبل

    بودنج العيش
    بريد بتربودنج- 250 ج سكر ( كوب وربع) – 10 بيضات – كيلو حليب – شرائح توست- ذبدة طرية – باكو فانيليا – ذبيب – فستق
    الطريقة
    نضرب البيض بالمضرب السلك ومعاهم شوية حليب صغيرين لحد ما يتخلطوا ببعض كويس جدا ثم اضع باقى الحليب واخلطهم كويس جدا . ادهن 2 توست بالذبدة واضع زبيب ثم اضع واحدة توست فوق التانية ثم اقطع الطروف الناشفة ثم اقطعهم مثلثات وارصصهم فى صينية بالورب وراء بعض ثم اصب عليهم الخليط (النبراى )لحد اخر الصينية وندخلها الفرن على حمام مائى لمدة ساعه على درجة 150 وبعد ماتطلع نلمعها بالجيلى

    اصطفد تركى
    فرخة – بصل – كرات – كرفس – توست – ابوفروة – ذبيب – فستق- ثوم – مستردة – ملح وفلفل – فراخ مفرومة – ذبدة – قرفة – روزمارى- زعتر
    الطريقة
    نفتح الفرخة من ظهرها ونخليها من العظم. نخرط الخضار صعير ونشوحه فى الزيت مع الثوم. نضع فى طبق الفراخ المفرومة وملح وفلفل وجبنة بارميزان وزبيب(كان منقوع شوية فى شوية ماء ) وابوفروة ومعلقة مستردة ومعلقة قرفة وبياض بيضة وبابريكا وجوزة الطيب ونخلطهم كويس . نضع الحشو على الفرخة بالعرض ونلفها ونربطها بدوبارة وندهن وشها بالصلصة ونلف نصها بورق فويل ونضعها فى صينية فيها كرات وكرفس وبصل ولاورا وندخلها الفرن لمدة ساعه على 180 درجة

    كبدة بالبرتقال
    كبدة – بصل اخضر – ملح وفلفل – عصير برتقال
    الطريقة
    نتبل الكبدة بالملح والفلفل والليمون والخل والبصل الاخضر المفروم صغير. نشوح الكبدة فى ذيت او ذبدة من الناحيتين 3/4 سوى ثم نضع عليها عصير البرتقال لحد مايغلى مع الكبدة شوية وتقدم

    محسن الدقيق
    بنستخدم محسن الدقيق علشان لو كان نوع الدقيق وحش واحنا منعرفش
    ....بالنسبة لمحسن الدقيق بتحطى معلقة صغيرة على كيلو الدقيق ......تمام ؟؟
    لكن الخميرة بتقل النص طالما استعملنا المحسن ...يعنى لو نفترض حتستعملى كيلو دقيق..+ معلقتين خميرة
    لكن لو حتستعملى كيلو دقيق + معلقة صغيرة محسن دقيق يبقى فى الحاله دى حتحطى معلقة واحدة خميرة بدل معلقتين
    نقول كمان لو انتى طبيعى (حتستعملى الدقيق بدون محسن يبقى تحطى الخميرة بتاعتك كلها ) لكن لو حتستعملى المحسن يبقى تحطى الدقيق + المحسن + نص مقدار الخميرة اللى كان المفروض تحطيها ....
    يعنى المحسن والخميرة بيكملوا بعض .....تمام ؟؟؟
    وعلى فكرة المحسن و الخميرة لما بيشتغلوا مع بعض بيدوا نتيجة حلوة
    محسن الدقيق نوعان
    الاول فى صورة بودرة بيضاء ودة بنستخدمة بنفس الطريقة اللى قلتلك عليها و بيستعمل فقط للمخبوزات زى الكرواسان و العيش و البيتزا و خلافة ............
    .لكن محسن الدقيق التانى بيبقى عامل زى الفازلين و بيستعمل فقط فى الكيك و التورتة و بنضع منه معلقة اكل كبيرة على الكيكة او معلقة اكل كبيرة على الكيكة الاسفنجية ( التورتة )

    مسقعه السمك
    سمك فيلية – بذنجان رومى – كوب عصير طماطم – 200 ج بصل – 1/2 حزمة كسبرة خضراء –
    100 ج فلفل رومى – كرفس – كوب ارز مستوى – ثوم – دقيق – زيت – كمون - ملح وفلفل
    الطريقة
    نقطع البذنجان شرايح ونرش عليها ملح ونتركه حوالى ربع ساعه لحد ما يخرج كل الماء اللى جواه وبعدين نرشه ونخلطه بشوية دقيق ونقليه فى الزيت. نتبل السمك بملح وفلفل وتوم مهروس وكمون وليمون وشوية زعتر ثم نضعه فى الدقيق كويس ونقلي. فى الزيت. ناخد شوية من الزيت اللى حمرنا فيه السمك ونشوح فيه النعناع والكسبرة والنعناع و الثوم والطماطم والكرفس المخرطين صغير ثم نضع صلصة الطماطم وشوية زعتر لحد ما الخليط يستوى حوالى 5 دقايق. نغرف الارز فى الطبق ونرصص فوقه شريحة بزنجان ثم شريحه سمك وهكذا ثم نضع الصلصة بالخضار اللى عملناها على الوش كله

    مكرونة بصوص البسطرمة والكريمة
    كيس مكرونة قلم – 2 معلقة بصل مفروم – معلقة ثوم – زيت زيتون -3 معلقة جبنة مبشورة – قلقلة – 150 ج بسطرمة بدون ثوم – بقدونس مفروم
    الطريقة
    نشوح بصلة مفرومة فى معلقة ذبدة مع قرن شطة حامى وطماطماية مكعبات والبسطرمة ونقلبهم مع بعض كويس تقليبة ثم نضع الكريمة واول ماتبتدى تغلى نضع عليهم المكرونة تقليبة ثم نضع جبنة مبشورة ونقلب تقليبه ثم نغرفها فى طبق ونرش عليها رشة جبنة ورشة بقدونس

    لحمة بصوص الفلفل
    ( فيلية بوافر)- 1/2 كيلو فيلية – 100 جرام فلفل اسود حصى – خضار سوتية – 1/4 كوب ديميجلاس
    1/4 كيلو كريمة لبانى – بصلة مفرومة – ملح
    الطريقة
    نضع الفلفل الاسود فى مقلاية ونحمصه على النار او ندخله الفرن وبعدين نضعه على الرخامة ونكسره تكسير بسيط بالنشابة علشان يتكسر. نتبل اللحمة بالملح والفلفل والبصل المبشور ونخلطها بايدنا ثم نرش عليها رشة دقيق ونشوحها فى الزيت على النار لحد ماتغير لونها وتتشوح كويس ثم نشيل اللحمة ونضع مكانها فى نفس المقلاية الفلفل الاسود المجروش ونقلبه تقليبه ثم نضع الديميجلاس تقليبة ثم نضع الكريمة ونقلب ونقلب تقليبه ثم نضع اللحمة تانى ونقلبهم ونغطيها شوية لحد ماتستوى وكله ياخد الطعم ثم نضعه فى طبق التقديم ونضع علية الخضار السوتية

    محشى على الطريقة الالمانى
    محشى كرنب و فلفل وطماطم- 1/2 كرنبه – 1/4 كيلو طماطم – 100 ج بصل – 1/4 كيلو فلفل رومى
    1/4 كيلو لحمة مفرومة – ملح وفلفل – كسبرة – بقدونس
    الطريقة
    نفصل ورق الكرنب ونسلقه فى ماء مغلى وملح وكمون ونقطعه قطع متساوية. نقور الطماطم من الداخل بمعلقة صغيرة . نشيل راس الفلفل الرومى ,. نخلط اللحمة المفرومة مع البقدونس المفروم والكسبرة المفرومة والملح والفلفل كويس ونحشى الفلفل والكرنب والطماطم .نضع فى حلة كام ورقة خضره فى قعر الحلة مع كام ورقه كرنب ثم نرصص اصابع محشى الكرنب وبعدين نضع فوقهم الفلفل المحشى ونضع صلصة طماطم ونضعه
    يستوى على النار وبعدين نغرفه. نضع الطماطم المحشية فى صينية ونضع عليها شوية صلصة طماطم ورشة جبنة موزاريلا وندخله الفرن لحد ما تستوى والجبنة تسيح

    بوم جاك
    كيلو بطاطس كبيرة الحجم – 150 ج تركى مدخن او بسطرمة او لانشون – جبنة موزاريلا- ملح وفلفل – 2 بيضة – كسبرة خضراء
    الطريقة
    نلف كل واحدة بطاطس فى ورقة فويل زى ماهى بقشرها وندخلها الفرن حوالى ساعه لحد ماتتشوى وتستوى
    بعد ماتطلع نقطع ربعها اللى فوق بالسكينة ونضعه على جنب ونقور باقى البطاسطاية وهى زى ماهى فى الورق الفويل نجيب الجزء اللى شيلناه من فوق ونضع عليه قطع الروم\ى المدخن مقطعه صغير خالص والموزاريلا والكسبرة مقطعين صغير وملح وفلفل والبيضتين ونخلطهم كلهم بالشوكة كويس مع الهرس ثم نحشى بالخليط دة البطاطس وندخلها الفرن لحد ما الجبنة تسيخ والبيض تااى فى الخليط يستوى يعنى حوالى ربع ساعه

    البيتســــــــــــــــا
    العجينة الاساسية
    750 ج دقيق - 75 ج زيت زيتون – 35 ج خميرة فورية ( 3 ونص معلقة اكل )– 10 ج ملح
    20 ج سكر ( معلقة ونص) – 350 ج مل ماء
    صوص الطماطم
    5 ج ريحان فريش – 10 ج ثوم مفروم – معلقة طماطم بيورية – كيلو طماطم فريش – 30 مل زيت زيتون
    الطريقة
    نخلى الماء يدفى على النار ثم نضع عيه الخميرة والسكر واقلبهم بالمضرب السلك ثم نضع معلقة ص ملح على الدقيق واخلطهم ثم اضع خليط الماء واحدة واحدة على الدقيق واعجن بأيدى لحد ماتتكون ثم اضع زيت الزيتون وافضل اعجن العجينة كويس بأديا الاتنين (يعنى اخدمى العجينة كويس بالعجن ). الم العجينة بأيدى كويس واغطيها واتركها فى مكان دافى تخمر لمدة ربع ساعه. افرش الرخامة دقيق وابدء فى فرد العجينة افرد العجينة دائرة واخرمها كويس بالشوكة ثم نضع عليها الصوص ونستخدمها بوضع مختلف الحشوات
    صوص الطماطم
    نقشر الطماطم ونخرطها ناعم. فى حلة على النار نضع الزيت ومعلقة كبيرة ثوم مفروم كويس وريحان مفروم نقلبهم تقليبة ثم نضع الطملاطم ومعلقة ك طماطم بيورية ونقلبهم يادوب من 5 ل عشر دقايق

    بيتسا الخضروات
    عجينة بيتسا – بصل – فلفل الوان – بيبى طماطم – 3ج اوريجانو – مشروم - جبنة موزاريلا – 100 ج بزنجان اسود
    الطريقة
    نخرط كل الخضار شرايح رفيعه ونشوحهم فى الزيت ونضع عليهم شوية زعتر فريش واوريجانو وملح. افرش الرخامة دقيق وابدء افرد العجينة دائرة واخرمها كويس بالشوكة ثم نضع عليها الصوص ونضع الخضروات ورشة جبنة موزاريلا ونسويها فى الفرن شوية على الرف اللى تحت وشويه على الرف اللى فوق

    بيتسا باللحمة المفرومة
    عجينة بيتسا - لحمة مفرومة – زيت زيتون – بصل مفروم – ثوم مفروم – اوريجانو مفروم - ملح وفلفل – جبنة موزاريلا
    الطريقة
    نعصج اللحمة عادى بالمقادير. افرش الرخامة دقيق وابدء افرد العجينة دائرة واخرمها كويس بالشوكة ثم نضع عليها الصوص ثم نضع اللحمة المعصجة ثم رشة جبنة موزاريلا و ونسويها فى الفرن شوية على الرف اللى تحت وشويه على الرف اللى فوق

    بيتسا بالخضار والانشوجة
    عجدينة بيتسا – بصل – فلفل الوان – بيبى طماطم – 3ج اوريجانو – مشروم - جبنة موزاريلا – 100 ج بزنجان اسود – ا10 ج انشوجة – زيتون اسود - كوسة
    الطريقة
    نخرط كل الخضار شرايح رفيعه ونشوحهم فى الزيت ونضع عليهم شوية اوريجانو وملح. افرش الرخامة دقيق وابدء فى فرد العجينة افرد العجينة دائرة واخرمها كويس بالشوكة ثم نضع عليها الصوص ونضع الخضروات وقطع الانشوجة ورشة جبنة موزاريلا ونسويها فى الفرن شوية على الرف اللى تحت وشويه على الرف اللى فوق

    بيتسا بالشيكولاتة والاناناس
    عجينة بيتسا – 100 ج اناناس – 50 ج شيكولاتة – 100 ج جبنة موزاريلا
    الطريقة
    افرش الرخامة دقيق وابدء فى فرد العجينة افرد العجينة دائرة واخرمها كويس بالشوكة وارصص عليها شرائح الاناناس ثم نرش رشة شيكولاتة دارك مبشورة ثم رشة شيكولاتة بيضاء مبشورة ثم رشة جبنة موزاريلا وندخلها الفرن

    بيتسا بالشيكولاتة والموز
    عجينة بيتسا – 100 ج موز – 50 ج شيكولاتة – 100 ج جبنة موزاريلا
    الطريقة
    افرش الرخامة دقيق وابدء فى فرد العجينة افرد العجينة دائرة واخرمها كويس بالشوكة وارصص عليها شرائح الموز ثم نرش رشة شيكولاتة دارك مبشورة ثم رشة شيكولاتة بيضاء مبشورة ثم رشة جبنة موزاريلا وندخلها الفرن

    بيتسا الاربع انواع جبنة ( ال4 فروماج)
    عجينة بيتسا – اى 4 انواع جبنة عندك ممكن موزاريلا – قريش – جودة – شيدر – ريكوتا
    الطريقة
    افرش الرخامة دقيق وابدء فى فرد العجينة افرد العجينة دائرة واخرمها كويس بالشوكة ثم نضع عليها الصوص ثم نضع كل جزء من الجبنة فى ربع لوحده او نخلط انواع الجبنة ببعض ونضعها على الصلصة ثم رشة جبنة موزاريلا و ونسويها فى الفرن شوية على الرف اللى تحت وشويه على الرف اللى فوق


    التوقيع:




    ماما ريرى
    مشاهدة ملفه الشخصي
    إرسال رسالة خاصة إلى ماما ريرى
    البحث عن المشاركات التي كتبها ماما ريرى

    04-15-2008, 08:12 pm رقم المشاركة : [3]
    ماما ريرى
    .:فريق تنظيم المنتدى:.








    --------------------------------------------------------------------------------


    ملحوظة لحفظ عجينة البيتسا
    بالنسبة لمقادير العجينة المكتوبة بتعمل 6 وحدات من البيتسا اذا كنتى عايزة متعمليش كل الكمية دى يبقى تاحدى على قد القطعه اللى انتى عيزاها والباقى ممكن تعمليه وحدات وتخبزبها فى الرف السفلى وبعدين لما تبرد تحطيها فى كيس وتحفظيها فى الفريزلر لحين الاستخدام


    المنسف الاردنى
    على الطريقة المصرية مش الاردنية
    1/2 ك لحمة ضانى (مش خروف زى الاردن) – 4 علب ذبادى (بدل اللبنة)- كوب ارز – 2 معلقة نشا – 2 رغيف شامى – بصل – كرفس- كسبرة خضراء – ملح وفلفل
    الطريقة
    نقطع الخبز مثلثات ثم نحمصه. نضع اللحمة فى سمنة مع بصل وكرفس ولاورا ونشوحها مع اضافة ماء لحد ماتستوى تماما. نضع فى مقلاية ذبدة وعليها فص ثوم لحد مايصفر ثم نضع شوية من صوص اللحمة ثم نضع الذبادى ونقلبهم كويس قوى بعض ثم نضع النشا مع التقليب السريع لحد ما تتقل شوية . نغرف الارز فى الطبق ونضع الخبز حواليه ثم نضع خليط الزبادى اللى عملناه ثم نرصص قطع اللحمة ثم نضع خبز ثم نضع ذبادى


    سلطة الحمص
    1/4 ك حمص – بصل مفروم – بقدونس مفروم – فلفل احمر مفروم – ملح – شطة – 1/ 2م كمون
    فليل من الشطة – عصير ليمونة – 2 م خل – 2 م زيت زيتون – زعتر
    الطريقة
    ننقع الحمص من 8 ل 12 ساعه مع قليل من البيكربونات وبعدين نشطفه ونسلقة حوالى ساعتين او لحد مايستوى. نضع الحمص فى طبق ونضع علية كل المقادير متقطعه صغير ثم نضع الملح والشطة والكمون والخل والزيت والزعتر ونقلبهم كويس ونضعهم فى طبق التقديم


    سلطة التونة (طماطم محشية بالتونة )
    2 علبة تونة صغيرة – 1/2 بصلة – فلفل رومى – بقدونس – طماطم جامدة وصغيرة
    الطريقة
    نقور الطماطم بالمعلقة ونطلع قلبها . نفصل التونة من الزيت بتاعها ونضع بداله زيت زيتون ونضع عليها كل المقادير متقطعه صغير والخل والليمون ونقلبهم كويس ونحشى بيهم الطماطم وتقدم


    المحمرة السورية 1
    2 كوب بقسماط ناعم – كوب كاتشب – 1/2 كوب صوص حار – 1/2 كوب زيت زيتون- 2 م ك شطة 1/2 كوب عين جمل مفروم ناعم
    الطريقة
    نضع البقسماط فى طبق غويط ونضع عليه الكاتشب والصوص والزيت والشطة ونقلبهم كويس بالمعلقة ثم نضع عين الجمل المفروم ونقلبهم ثم نلفهم بايدنا حتبقى عاملة زى العجينة نعملها اصابع تخينة ونضغط على كل صابع بايدنا فحيعمل شكل كف ايدنا . اضع الاصابع فى الطبق


    المحمرة السورية (2)
    2 كوب بقسماط ناعم – كوب كاتشب – 1/2 كوب صوص حار – 1/2 كوب زيت زيتون- 2 م ك شطة 1/2 كوب عين جمل مفروم ناعم
    الطريقة
    نضع البقسماط فى طبق غويط ونضع عليه الكاتشب والصوص والزيت والشطة ونقلبهم كويس بالمعلقة ثم نضع عين الجمل المفروم ونقلبهم ثم نلفهم بايدنا حتبقى عاملة زى العجينة . نفردها فى طبق التقديم ونعمل عليها اشكال بضهر المعلقة ونضع عليها شوية صنوبر


    سلطة الفاصوليا الحمراء
    1/4 ك فاصوليا حمراء مسلوقة – فلفل الوان شرائح رفيعه – بصل شرائح رفيعه – بقدونس مفروم- – ملح – شطة – 1/ 2م كمون- فليل من الشطة – عصير ليمونة –معلقة كبيرة خل – 2 م زيت زيتون – زعتر
    الطريقة
    نضع الفاصوليا فى طبق وعليها البصل والفلفل والبقدونس ونخلطهم ونضع عصير الليمون وزيت الزيتون والملح والشطة والكمون والخل ونقلبهم كويس قوى ونضعهم فى طبق التقديم


    سمبوسك بالجبنة القريش
    رقائق سمبوسك – جبنة فريش – بقدونس مفروم – زعتر
    الطريقة
    نضع على الجبنة البقدونس المفروم وشوية زعتر ونهرسهم مع بعض . ناخد ورقة من شرائح السمبوسك ونضع على طرفها معلقة من الجبنة ونلفها زى المثلث ونقفلها ونحمرها فى الزيت وتقدم


    الفتوش
    2 خيارة – 2 طماطماية – خساية – 1/4 حزمة بقدونس – نعناع – ربع رغيف محمص- فلفلة خضراء – م ص سماق – 2 م زيت زيتون 2 عصير ليمون
    الطريقة
    نقطع كله صغير قوى قوى ونضعه فى طبق وعليه الملح والزيت وبصلة شرائح رفيعه والليمون والخبز المحمص والسماق على الوش


    الكول سلو (1)
    كرنبة بيضاء – 2 جزرة – مايونيز
    الطريقة
    نخرط الكرنبة خيوط رفيعه جدا ونبشر الجزر ونضعهم على بعض ثم نضع مايونيز ونص م ص سكر ونقلبهم كويس ونضعها فى طبق التقديم


    الكول سلو (2) ممكن للدايت
    كرنبة بيضاء – 2 جزرة – ملح – خل – ليمون
    الطريقة
    نخرط الكرنبة خيوط رفيعه جدا ونبشر الجزر ونضعهم على بعض ونضع عليها الملح والخل والليمون ونقلبهم كويس قوى ونضعها فى طبق التقديم


    تاتان تارت
    200 ج سكر – 50 ج ماء – 2 تفاح اخضر مكعبات – 100 ج ذبدة - 100 ج عجينة سابليه – صوص فانيليا – بوله ايس كريم
    الطريقة
    افرد عجينة السابليه بالنشابة مقاس الفورمة . اضع السكر على النار والماء لحد ما يتكرمل للون الذهبى ثم اضع عليهم الذبدة لحد ما تسيح ثم اصبه فى القالب ثم اضع مكعبات التفاح واضغط عليه بأيدى ثم اضع عجينة التارت واضغط عليها و ادخلها الفرن ولما تطلع اقلبها واضع عليها بولة الايس كريم وصوص الفانيليا


    الليمون باى
    قاعدة سابلية مستوية – 7 بيضات – 200 ج سكر – 200 ج عصير ليمون – 200 ج ذبدة- كريمة بيضاء – ليمون دراى
    الطريقة
    اضع على النار السكر وكوب الليمون لحد ما يذوب . اضرب البيض بالمضرب السلك واذوب النشا فى شوية ماء
    اضع صفار البيض على الليمون بالسكر مع الضرب بسرعه على النار ثم اضع النشا المذابه مع التقليب ثم نضع الذبدة مع استمرار التقليب لحد ما يبتدى يغلى واول ما يغلى اصبها فى التارت وادخلها الثلاجة لحد ما تبرد ثم ازوقها بالكريمة وشرائح الليمون
    الليمون الدراى
    نقطع الليمون شرائح ثم نضع فى حله كيلو ماء وكيلو سكر ونص ليمونة لحد ما يغلوا واسقط فيه الشرايح ثم
    اطلعها على ورق ذبدة ثم ادخلها الفرن على حرارة 100 درجة


    وايت تشوكليت موس
    400 ج وايت تشوكليت موس سايحه – 140 ج أصفر بيض ( 6 )- 15 ج جيلاتين ( معلقة ) – 150 ج سكر ( نص كوب ) – 750 ج فريش كريم ( 3 ونص كوب)
    3 ديسك اسبونج فانيليا – سيرب – 210 ج بياض بيض ( 7 )
    الطريقة
    اضع الشيكولاتة على حمام مائى . نذوب الجيلاتين فى شوية ماء دافىء . اضرب صفار اليبض كويس قوى . اضرب البياض كويس فى الخلاط على السرعه العالية وانزل بالراحه جدا بالسكر . اضع الشيكولاتة السايحه على الصفار واخلطهم كويس ثم اضع المارينج على الصفار بالشيكولاتة ثم اضع الجيلاتين بالراحه قوى مع التقليب بالراحه ثم اضع الكريمة الفريش مع التقليب بالراحة ثم اضع فى القالب شوية من الخليط ثم اضع ديسك ثم شوية من الخليط ثم ديسك ثم شوية من الخليط ثم ديسك وندخلها الفريزر لحد ما تجمد ثم نرفع القالب ونزوقها


    سلطة يونانى
    خس – خيار مكعبات – طماطم مكعبات – فلفل رومى مكغبات – بصل شرائح – زيتون اسود - بقدونس مفروم – م ك زيت زيتون – غصير ليمون – ملح - جبنة بيضاء مكعبات
    الطريقة
    نضع فى طبق قطع الخس ونرصص عليها مكعبات الفلفل ثم مكعبات الخيار ثم مكعبات الطماطم ثم الزيتون ثم مكعبات الجبنة ثم شرائح البصل ثم الملح ثم رشة الزيت


    كباب الخضروات
    2 طماطم – 2 كوسة – 2 يصلة – 2 فلفل اخضر واصفر – 1 بزنجان - ملح وفلفل – زعتر ناشف – زيت زيتون
    الطريقة
    نقطع كل الخضروات الى مكعبات وندخلها فى الاسياخ الخشب بالترتيب . يعنى مكعبه من كل نوع ثم نشوحهم فى مقلاية فيها شوية زيت ثم نضعهم فى صينية فى الفرن او ممكن نشويهم على الشواية


    كفتة تونسيه
    1/4 ك لحمة مفرومة – 1/2 م ص شطة - 1/2 م ص كمون - 1/2 م ص فلفل ابيض - 1/2 م ص كزبرة
    4 معالق كبيرة بقسماط ناعم – بصلة صغيرة – بقدونس مفروم
    الطريقة
    نضع اللحمة فى الطبق وعليها كل المقادير ونعجنها كويس بأيدنا او نضعها فى الكبة مع شوية ماء صغيرين لفتين . نصبع الكفتة اصابع وبعدين نشوحها فى شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية وبعدين نحطها فى صينية وندخلها الفرن لحد ماتستولى


    كباب ميرو ( السعودية)
    1/4 ك لحمة مفرومة – 1/2 م ص شطة - 1/2 م ص كمون - 1/2 م ص فلفل ابيض - 1/2 م ص كزبرة
    4 معالق كبيرة بقسماط ناعم – بصلة صغيرة – 2 فص ثوم مهروسين
    الطريقة
    نضع اللحمة فى الطبق وعليها كل المقادير ونعجنها كويس بأيدنا . نعمل الكفتة كور متوسطة وبعدين نشوحها فى شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية وبعدين نحطها فى صينية وندخلها الفرن لحد ماتستوى


    كفتة بانية
    1/4 ك لحمة مفرومة – 1/2 م ص شطة - 1/2 م ص كمون - 1/2 م ص فلفل ابيض - 1/2 م ص كزبرة
    معلقة كبيرة بقسماط ناعم – بصلة صغيرة – 2 بيضة – دقيق - بقسماط
    الطريقة
    نضع اللحمة فى الطبق وعليها كل المقادير ونعجنها كويس بأيدنا . نعمل الكفتة اقراص متوسطة وبعدين نضعها فى الدقيق ثم فى البيض ثم فى البقسماط وبعدين نشوحها فى شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية وبعدين نحطها فى صينية وندخلها الفرن لحد ماتستوى


    كفتة داود باشا
    1/4 ك لحمة مفرومة - 1/2 م ص فلفل ابيض – ملح – طماطم بيورية – صلصة طماطم - بقدونس مفروم – بصلة صغيرة – 4 فصوص ثوم مهروسين – زيت زرة – صنوبر محمر
    الطريقة
    نضع اللحمة فى الطبق وعليها كل المقادير ونعجنها كويس بأيدنا ونكورها ونشوحها فى شوية زيت فى المقلاية
    نشوح البصلة فى شوية زيت لحد ماتدبل وبعدين نضع الثوم ونشوحه ثم نضع الطماطم البيورية والتوابل والصلصة وشوية ماء و2 معلقة كبيرة بقدونس مفروم ونقلبهم كويس ويعدين نضع الكفتة وخليهم لحد مايغلوا مع بعض وتستوى الكفتة وقبل مانطفى النار نضع شوية الصنوبر ودى اختيارى


    التراميسو
    2 اسبونج ليدى فينجر – 400 ج فريش كريم مضروبة - 6 أصفر بيض - 300 ج مسكر بونى تشير – معلقة قهوة دارك – 25 ج جيلاتين ( معلقة ونص كبيرة ) - سيرب قهوة – كاكاو بودر – شيكولاتة دارك سايحه – شيكولاتة ميلك سايحه - كوب الاربع سكر – 150 ج سكر كراميل – 50 ج جبنه مسكربونى فلفر
    الطريقة
    نضع السكر على النار لحد مايبقى كراميل بيضاء. نزوب الجيلاتين فى شوية ماء دافىء. نذوب النسكافيه فى شوية ماء واذوبهم. نضع فى الخلاط صفار البيض ثم ننزل عليه بالكراميل ونلفها لفة لمدة ثوانى ثم نضع عليهم الجيلاتين المذابة ثم اضع الجبنة المسكربونى فى طبق وعليها ال50 ج مسكربونى فلفر ثم انزل بالخليط اللى فى الخلاط عليهم ولما يبرد شوية انزل بالكريمة المضروبة واقلب ثم انزل بالنسكافيه الدايبة . اضع الكيك فى القالب ثم ادهنها بالفرشاه بالسيرب بالقهوة ثم اضع نص الخليط فى القالب على الديسك واسقى الديسك التانى كويس بالفرشاه بالسيرب بالقهوة واضعه ثم اضع باقى الخليط ثم ادخله الثلاجة لمدة ساعه واطلعها من القالب وارش على الوش كاكاو وازوق الجناب بشيكولاتة سايحه . افرد ورقة بلاستيك طويلة واعمل عليها خطوط بالشيكولاتة


    شيكولاتة ترايفل كيك
    3 ديسك اسبونج بالشيكولاتة – سيرب خفيف – 3 صفار بيض – 2 بيضة كاملة- 500 ج فريش كريم مضروبة – 150 ج سكر كراميل بيضاء – 25 ج جيلاتين- 300 ج شيكولاتة دارك سايحه
    الطريقة
    نزوب الجيلاتين فى شوية ماء. نسيح الشيكولاتة على حمام مائى . اضع فى الخلاط الصفار و البيض الكامل ونضربهم ثم ننزل عليهم بالكراميل كويس ثم ننزل بالجيلاتين السايحه ونقلب ثم ننزل بالشيكولاتة السايحه . نضع فى القالب ديسك اسبونج ثم نضع جزء من الخليط ثم ديسك ثم جزء من الخليط ثم ديسك ثم باقى الكمية وندخله الثلاجة لحد ما يجمد وتكملى زى الصور نلزق صوابع الميرانج على الاجناب ونزوق بالكريمة


    شيكولاتة بروفيترول
    بتى شو / 1/4 كوب ماء – 100 ج زيت – 200 ج دقيق – 3 بيض – فانيليا
    شوبست كريم / 1/4 ك فريش كريم – 100 ج باسترى كريم
    صوص شيكولاتة / 1/2 ك حليب – 100 ج سكر – 50 ج جولكوز – 50 ج كاكاو – 150 ج شيكولاتة دارك – 50ج ذبدة
    الطريقة
    نضع الماء والزيت والملح على النار لحد مايغلوا ثم نضع الدقيق مرة واحدة ونقلبه لحد ما العجينة تسيب الحلة ثم نضع العجينة فى الخلاط ونشغله لحد العجينة ما تبرد ثم نضع البيض بيضة بيضة ثم الفانيليا اخر حاجة . نضع العجينة فى الكيس والقمع ونعملها وردات فى الصينية المدهونة ذبدة ومرشوشة دقيق وادخله الفرن لمدة 25 دقيقة على 160 درجة ولما يستوى ويطلع اضع الكريم فى الكيس واخرم الشو بالقمع واحشيه بالكريمة ثم ارصصه فى الطبق وانزل عليه بصوص الشيكولاتة ثم بوردات من الكريكم شانتى ثم بوحدات من الفراولة ثم رشه من الشيكولاتة المبشورة
    طريقة صوص الشيكولاتة
    نضع الحليب فى حلة على النار وعليه السكر والجولكوز لحد مايغلوا ثم اضع عليهم الشيكولاتة والكاكاو . بعد مايغلى اضع الذبدة واقلب كويس بسرعه ثم اصبه بسرعه على الشو


    سينابون تارت
    قاعدة سابلية غير مستوية – 150 ج ذبدة – 100 ج سكر – 2ج قرنفل – 2ج ملح- 2ج فانيليا – 20 ج قرفة – 3 اصفر بيض – 5 ابيض بيض – 200 ج لوز بودرة – 200 ج اسبونج شيكولاتة مفروم – 150 ج سكر
    الطريقة
    نضع الذبدة والسكر فى الخلاط ويتضربوا لحد ما السكر يدوب ثم نضع الصفار والملح والقرنفل والفانيليا والقرفة ونضربهم كويس لمدة 5 دقايق. نضع ا لوز بودرة على اسبونج شيكولاتة المفروم واخلطهم بالمعلقة او بأيدى . اضع البياض فى الخلاط وانزل بالسكر واحدة واحدة خااالص لحد ما يتكون المارينج ثم اضع المارينج على الخليط الاول واخلطهم كويس بالمعلقة البلاستيك ثم انزل بخليط الاسبونج عليهم واخلط من تحت لفوق ثم اضعهم فى التارت وادخلها الفرن على درجة 160 امدة من 25 – 30 دقيقة وبعد ما تطلع وتبرد نرش وشها بالسكر البودرة


    ابل باى فلان
    قاعدة سابلية – 150 ج كيكة اسفنجية – شيكولاتة ميشورة – 10 ج قرفة ( معلقة صغيرة)
    30 ج عين جمل ( معلقة كبيرة ) – 3 تفاحات اخضر شرائح – 20 ج سكر
    النبراى ( 1/2 كيلو حليب – 125 ج سكر ( 1/2 كوب )- 6 بيضات – 1/2 باكو فانيليا
    الطريقة
    نضع السكر والبيض فى طبق ونضربهم كويس جدا بالمضرب السلك ثم نضع الحليب بالراحة جدا لحد ما يتجانسوا مع بعض . نضع التارت فى الصينية ونفرش عليه السبونج المفروم ثم نرش القرفة ثم نرش عين الجمل المكسر . نقشر التفاح ونقطعه شرائح رقيقة ونرصصخ داير مايدور ثم نصب بالراحة خالص النبراى وندخله الفرن


    كراميل تشوكليت فينجر
    1/4 ك سكر – 1/2 ك فريش كريم – كيلو شيكولاتة دارك
    الطريقة
    نضع السكر على النار لحد ما يتكرمل ويبقى لونه ذهبى (بس مش فاتح) ثم نضع عليه الكريمه الفريش بس خلى بالك لانه حيفور جامد وقلبى ثن ضعى الشيكولاتة وقلبى لحد الشيكولاتة ما تسيح خالص واضعها فى طبق غويط واسيبها فى المطبخ لحد ماتبرد حوالى من نص ساعه لساعه الاربع حتلاقيها مسكت شوية ضعيها فى الكيس والقمع السادة واعملى صوابع قى صينية عليها ورقة زبدة وادخلها الثلاجة لمدة نص ساعه ولما يطلع اساوى طروفه بالسكينة (زى الصور ) ثم اضع واحدة واحدة فى الشيكولاتة السايحه واستنى لما تتصفى من الشيكولاتة الزيادة وارصصها فى طبق واضع شوية شيكولاتة سايحه فى قرطاس صغير تعمليه من ورق الزبدة (كورنيه) وتنزلى بصورة عشوائية على صوابع الشيكولاتة تعملى خطوط بالعرض وتقدم


    صوب ابريكوت
    250 ج كمبوت مشمش – نعناع – فراولة
    للديكور / ورق نعناع – شرائح من الفراولة
    الطريقة
    نضع كمبوت المشمش فى الخلاط (دورق العصير ) وورق النعناع والفراولة ونضربهم على السرعه الاولى ثانية واحدة حتلاقى الفاكهة تقريبا اتكسرت بس اصبهم فى طبق التقديم او فى الكاسات واضع شرائح الفراولة عشوائى على الوش وكام واحدة من ورق النعناع


    ابل كوينيج
    4 تفاحات خضراء – 2 م قرفة – 1/2 كوب زبيب - 1/2 كوب بندق مجروش - 1/2 كوب سكر – قطعه ذبدة – صوص فانيليا – عجينة فيتاج (ميل فى ) – بيض للتلميع
    الطريقة
    نضع فى طبق القرفة والزبيب والسكر والبندق ونقلبهم مع بعض . اقور التفاح من النصف فقط ثم اقفلها من تحت يادوب بحتة زبدة صغيرة (مثل الصورة) ثم احشيها من فوق بالحشوة اللى فى الطبق وادخل الحشو جواها كويس علشان تتملى . افرد عجينة الميل فى ثم اقطعها دوائر متوسطة وادهن طرف كل دائرة بالبيض بالفرشاه
    ثم نضع التفاحه فى منتصف العجينة ونقفلها كويس قوى بالضغط لحد التفاحه ما تتغطى خالص بالعجينة وهكذا مع باقى كمية التفاح ثم اقرد عجينة بالنشابة واحاول اقطع اشكال ورق الشجر واضع حوالى ورقتين تلاتة على التفاحه وادهنها كلها بالبيض ثم اضع خله خشبية على كل ورقة علشان نثبتها كويس على التفاحه وندخلها الفرن على 160 درجة لمدة 20 دقيقة ولماتطلع اشيل الخلة واتركها تبرد وارش عليها رشة سكر بودرة واضع صوص الفانيليا فى الطبق
    (ملحوظة / لازم تقدم دافئة )


    شيكولاتة ديب
    وحدات من الفراولة – شيكولاتة دارك سايحة
    الطريقة
    نغسل وحدات الفراولة الكبيرة ونسيبها لما تنشف من الماء ثم نمسكها بأيدنا وننزل نصفها فقط فى الشيكولاتة ونتركها تنشف شوية وتقدم


    التفاح بالكراميل
    700جم سكر - 100جم كلوكوز - عيدان خله كبيره - تفاح صغير الحجم - ورق سيلكون او ورق زبده
    لون احمر من الألوان الطبيعيه يفضل الغامق
    الطريقة
    نضع العسل الكلوكوز مع السكر وندوبهم ونتركهم الى درجة حرارة 130 او لكرامله فاتحه. اضع اللون الاحمر فى قليل من الماء ثم اضيفه للكرامل .اغسل التفاح واضع فى كل تفاحه من اعلى اتنين خله. انزل التفاح فى الحلة اللى فيها الخليط ثم اطلعها على ورق السليكون او ورق الزبدة او على رخامه المطبخ بعد دهنها زيت
    ملحوظة : اذا اردنا ان نعطيها للاطفال فى المدرسة نلفها بورق بلاستيك التغليف لأن الأكياس والورق السوليفان يعرقها ومتنفعش


    برام (طاجن )الارز المعمر
    1/2 ك ارز – 1/2 ك لحم بتلو – 1/2 ك حليب – 1/2 ك كريمة فريش – 2 م ذبدة – جوزة الطيب – ملح وفلفل
    الطريقة
    نشوح اللحمة لحد ماتستولى نص سوى . نضع فى قاع البرام يادوب 1/2 سم ارز مغسول ثم نضع عليه قطع اللحمة ثم نضع باقى كمية الارز ثم نضع الحليب المغلى مع الملح والفلفل ونضع قطعه الزبدة وندخله الفرن لحد مايستوى ووشه يحمر


    ارز بسمتى بالحضروات الهندية
    2 كوب ارز بسمتى – 3 م زيت زره – كوسة – جزر – 1/8 ك بسلة – فاصوليا – 3 كوب ماء ساخن – بصلة – 2 فص حبهان – 3 قرنفل
    الطريقة
    نضع الزيت فى الحلة وعليها بصلة مخرطه ونشوحها ثم نضع الخضار المشكل المقطع والحبهان والقرنفل يتشوحوا ثم اضع الارز ونقلب كله مع بعض كويس ثم نضع الماء ونتركه يستوى عادى


    بطاطس بالكسبرة والثوم
    3 بطاطس كبيرة – م ثوم مفروم – م كسبرة خضراء مفرومة
    نقشر الطاطس ونقطعها مكعبات ونشوحها فى الزيت . نشوح الثوم فى الزيت ونضع الكسبرة الخضراء المخرطة وعصير ليمون ونقلبهم ثم نضع البطاطس ونقلبهم كلهم مع بعض كويس ونغرفهم


    كاليمارى سلاط
    كاليمارى مسلوق – م ك بقدونس مفروم – نص بصلة شرائح – فلفل احمر – عصير ليمون – ملح وفلفل – م ك زيت زيتون
    الطريقة
    نقطع الكاليمارى بالورب ونضع عليه كل المقادير شرائح ونخلطهم كلهم كويس بالمعلقة ونغرفة فى الطبق
    والى اللقاء فى الجذء الثانى حين اجد ردوود مشجعه من الاعضاء ولكم تحياتى مهندس علاء عنبر



  2. #7
    أسامة صلاح غير متواجد حالياً
    موقوف
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    الدولة
    أسكندرية أجمل بلاد الكون
    المشاركات
    63,761

    افتراضي رد: من كل بلد اكلةجزء1


  3. #8
    أسامة صلاح غير متواجد حالياً
    موقوف
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    الدولة
    أسكندرية أجمل بلاد الكون
    المشاركات
    63,761

    افتراضي رد: من كل بلد اكلة 7


  4. #9
    أسامة صلاح غير متواجد حالياً
    موقوف
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    الدولة
    أسكندرية أجمل بلاد الكون
    المشاركات
    63,761

    افتراضي رد: من كل بلد اكلة جزء3


  5. #10
    أسامة صلاح غير متواجد حالياً
    موقوف
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    الدولة
    أسكندرية أجمل بلاد الكون
    المشاركات
    63,761

    افتراضي رد: من كل بلد اكلةجزء2


صفحة 2 من 3 الأولىالأولى 123 الأخيرةالأخيرة

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر (المفضلة)

مواقع النشر (المفضلة)

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  
جميع الحقوق محفوظه لمنتديات مصر 2013