Egypt.Com - منتدي مصر



  • [--*]الكمية تكفي: 4 أشخاص

    [--*]وقت التحضير: 90 دقيقة

    [--*]وقت الطهي: 15 دقيقة
    [--*]المقادير:

    2كوب دقيق منخول




    معلقتين سمنة سايحة او بدرجة حرارة الغرفة




    معلقة صغيرة خميرة فورية




    معلقة صغيرة سكر




    نص معلقة صغيرة ملح




    ذرة فلفل اسمر




    بيضتين




    ربع كوب لبن دافى




    سمسم او حبة البركة(اختيارى)




    الحشوة




    جبنة رومى وزيتون - جبنة بيضا بالزعتر والزيت



    [--*]التحضير:
    هنضرب البيض ونشيل منة حبة صغيرين خالص عشان ندهن بيهم وش البوريك


    هنحط الدقيق والخميرة والسكر والملح والسمنة فى طبق ونقلب كويس


    وبعدين نضيف البيض وحبة البركة والفلفل الاسود ونقلب


    هننزل عليهم باللبن شوية بشوية ونعجن لحد ماتبقى العجينة طرية ومبتلزقش


    هنغطيها ونحطها تخمر فى مكان دافى لمدة نص ساعة كدة


    [--*]الطبخ:
    هنهرس الجبنة ونحط عليها شوية زعتر وزيت ونقلبها


    هنقطع العجينة كور صغيرة خاااالص وناخد كل كورة نفردها


    ونحشيها حتة جبنة بيضا


    او حتة رومى وزيتون اسود


    ونقفلها كدة زى القطايف ونضغط على الاطراف كويس جدددددا بالشوكة


    ونرصهم فى صينية مدهونة زيت بسيط


    ونغطى عليهم ونسيبهم يخمروا نص ساعة كمان


    وندهن وشهم بيض ونرش عليهم شوية حبة البركة


    وندخلهم الفرن السخن على 200 درجة لمدة ربع ساعة